Over

Helma Lok-Hörnemann geb. 1958 te Breda.

Ruim twintig jaar geleden gestart als viltkunstenares, waarbij ik het vilt al snel als een soort van bouwsteen in mijn werk begon te hanteren, zocht ik naar de mogelijkheden materialen met elkaar te gaan combineren. Andere natuurlijke materialen, maar ook fotoprints op zijde, of afgedrukt op grafisch papier of gewoon krantenpapier kregen een plek in mijn werken.                                                                                              Ook de combinatie van porselein en metalen met vilt vond ik een uitdaging, om zo harde en zachte materialen samen te voegen.

Het werken met vilt is de laatste jaren naar de achtergrond verdwenen om plaats te maken voor andere technieken. Naast fotobewerking, en mixed media, ben ik nu vooral bezig met het maken van mono-prints. Zowel grote als kleine veranderingen in mijn leven kunnen bepalend zijn voor mijn werk. Het kunnen ook nieuwsberichten of gesprekken zijn die mijn werk beïnvloeden en een plaats krijgen in mijn monoprints.

In de jaren 2014, 2015 en 2016 heb ik samen met Ingeborg Sturre de PopupExpo in Steenwijkerland georganiseerd waarbij de openingen zijn verricht door: schrijfster Marjan Berk, kunstenaar en voorzitter van Open Stal Peter Hiemstra en de toenmalige gedeputeerde van de provincie Drenthe Cees Bijl.

Naast het vrije werk als beeldend kunstenaar ben ik eigenaar van het atelier Stof&Stiel in Oldemarkt waar ik vakopleidingen, cursussen en workshops verzorg.

foto Esther Muis